10.12.2021

Paremmat palvelut samalla rahalla

Nyt tehtävässä uudistuksessa keskiöön on nostettava asiakas, mutta myös uudistuksen maksaja. Varsinais-Suomalaisten veroilla kerätyt rahat tulisi ensisijaisesti käyttää sosiaalityöntekijöiden, hoitajien ja lääkäreiden palkkaamiseen ja koulutukseen. 

Sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottamisessa tulee pystyä katsomaan koko kenttää laajasti, jotta julkista palveluntuotantoa pystyttäisiin tukemaan riittävästi yksityisillä toimijoilla. Päätöksenteossa tulee ottaa huomioon myös mahdollisuudet hyödyntää palveluseteleitä ja yksityisiä palveluiden tuottajia. Myöskään kolmannen sektorin panosta ei tule unohtaa, vaan päätöksenteossa tulee muistaa, että kolmas sektori mahdollista ihmisläheisen ja asiakkaille räätälöityjen sote-palveluiden tuottamisen.


Uusien hyvinvointialueiden päättäjien tehtävä on ratkaista tulevat ongelmat ja pyrkiä siihen, että nykyinen maksutaakka kansalaisilla ei kasva. Tavoitteena pitää siis olla - Paremmat palvelut samalla rahalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä äänestäjän pitäisi vielä tietää ennen vaalipäivää?

Tiistaina päättyi ennakkoäänestys, joka aluevaaleissa oli vain viikon mittainen. Äänensä on antanut noin 26 prosenttia äänioikeutetuista. Ku...